We roepen vaker dat je voor een budget van nog geen 10.000 euro serieus leuke auto’s kunt vinden. Bijvoorbeeld een hete hatch van ongeveer tien jaar oud, die nog een lekker spartaans randje heeft. Of wat denk je van deze klassieker in de wording? De goedkoopste Alpina van Nederland is deze origineel in ons land geleverde B3 in de kleur Alpina Blue II. Het betreft nummer 45 van de in totaal 591 geproduceerde Alpina B3 3.3 sedans. Alpina houdt bij waar alle bekende B3’s verblijven, maar deze staat nog niet in het openbare register. Dus meld deze auto even aan als ‘m koopt, vinden ze vast leuk.

Alpina pakte de 3,2-liter zes-in-lijn (B52B32) van de Amerikaanse BMW M3. Ze vergrootten de motorinhoud en monteerden onderdelen in de cilinderkop van de BMW M50-motor. Lichtere zuigers, een nieuwe krukas en een toerenbegrenzer op 7.200 tpm dragen bij aan het nieuwe vermogen van 280 pk en 335 Nm. Volgens Alpina zou een benzineverbruik van 9,9 l/100 km prima mogelijk moeten zijn. De vijftraps automaat op deze B3 was destijds een optie. De 0-100-tijd van de handbak is 5,7 seconden en in het geval van de automaat groeit de sprinttijd naar 6,8 seconden. De topsnelheid ligt boven de 265 km/u.

De kilometerstand van 296.993 is aan de hoge kant, maar er is een hoop aan de auto gedaan. ‘Deze auto is in 2013 met een kilometerstand van rond de 280.000 gerestaureerd door Alpina-specialist SPBA. De auto is toen compleet gestript en gespoten en technisch helemaal in orde gemaakt’, aldus de adverteerder. De verkoper meldt aan TopGear dat de auto zelfs in het bezit is geweest van de eigenaar van dat bedrijf.

Alpina-onderdelen zijn meestal niet goedkoop, maar het scheelt dat er geen lastig te vinden compressor op deze motor zit. Zorg in ieder geval voor een onderhoudspotje, zouden we zeggen. Haal jij de goedkoopste Alpina van Nederland bij Braam Classics in Nuenen?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie