Heb je altijd al een Aston Martin willen hebben, maar is de inhoud van je portemonnee altijd het struikelpunt geweest? Dan hebben wij hier het koopje van de dag voor je. Voor een appel en een ei kun je nu zelf in een Aston rijden.

Wat krijg ik voor die appel en dat ei?

De auto in kwestie is een Aston Martin DB7 Vantage. Ja, de goedkoopste Aston Martin is niet eens over de badge-onwaardige Cygnet, maar een heuse GT met een 5,9-liter V12. Ooit leverde deze motor 420 pk, maar na een kleine 150.000 kilometer zullen er wel wat pk’s weggewaaid zijn. Toch heb je nog altijd heel veel auto voor de prijs van een gemiddelde Volkswagen Touran. Deze DB7 kost je namelijk 34.950 euro.

De auto ziet er (op de foto’s in ieder geval) goed uit en de onderhoudshistorie lijkt ook volledig aanwezig te zijn. Ooit moest iemand 178.750 euro voor deze Aston Martin betalen, dus je vraagt je misschien af hoe deze auto in vijftien jaar 143.800 euro in waarde kan dalen.

Allereerst: maak kennis met de enorme afschrijving die auto’s in dit segment nu eenmaal raakt vanaf het moment dat ze de showroom uit rijden. Het feit dat dit de goedkoopste Aston Martin van ons land is, heeft er waarschijnlijk ook deels mee te maken dat er al anderhalve ton op de teller staat. Daarnaast wordt de DB7 niet altijd gezien als een volbloed Aston Martin. Ford, destijds kersverse eigenaar van het merk, stopte er namelijk nogal wat Mondeo-onderdelen in.

Moet ik de goedkoopste Aston Martin kopen?

Als je heel graag een schitterend gelijnde Britse elitecoupé wilt rijden voor een bescheiden bedrag, is dit een prima koopje. Als het je om de rijervaring gaat, kun je misschien beter iets verder kijken en/of doorsparen voor een andere tweedehands Aston Martin.

Advertentie

Reacties

  • Mascha Dutch _utopia heeft op 24 augustus 2017 geschreven:

    Toch weer niet alleen maar een natte droom om toch maar weer deze te kunnen berijden en bezitten!) O la la la….en toch al wat op de teller. Who’s complaining right?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie