Hoe gaaf zou het zijn als je voortaan na een avondje stappen niet meer hoeft na te denken over het vervoer. Koop met je vrienden een limousine en pak je shine in de uitgaansstraat bij jou in de buurt. Het gevecht om wie er bobt houd je echter wel, al is het rijden met een limo minder erg dan opgekropt in de Fiat Punto van je moeder komen aanrollen. Daarom zochten we voor je uit wat de goedkoopste limousine van Nederland is.

Het schijnt dat de limousine uit de Franse regio Limousin komt. Begin twintigste eeuw droegen de herders daar lange jassen met een capuchon tegen het slechte weer (mensen die wel eens een forse regenbui hebben meegemaakt in midden-Frankrijk, snappen dat wel). De meningen verschillen of de auto’s de naam kregen omdat het afdakje voor de chauffeur iets weghad van de regenjas, of omdat de chauffeur zelf een regenjas zoals de herders daar droeg.

Goedkoopste limousine van Nederland

We zijn voor je opzoek gegaan naar een echte limo en dus niet een auto die door de fabrikant het label limousine heeft gekregen (je weet wel, wat de Duitse merken graag doen). Het blijkt dat de goedkoopste limousine van Nederland te koop staat voor 4.000 euro. Het is een witte Lincoln Town Car uit 1999. De limo is in 2006 naar Nederland gekomen heeft op dit moment 145.000 kilometer op de teller staan.

Onder de motorkap ligt een 4,6-liter V8-motor op LPG met een vermogen van 218 pk. Het belangrijkste zit natuurlijk achterin, de ruimte waarin jij en je makkers je klaarmaken voor een avondje pintelieren. Die is afgewerkt met leren bekleding met in het midden een bijzettafeltje om je amusante drankspel op te spelen. Het kastje naast de achterbank fungeerde als koeling, maar verkoper John de Vries weet niet zeker of dit kastje nog werkt.

Met zijn 9 zitplaatsen (inclusief de stoel van de bob) en 2.530 kilo mag hij worden bestuurd door iedereen met een rijbewijs B. De limousine heeft ook nog een koninklijk speciaal tintje. Tijdens het afgelopen carnavalsseizoen is hij ingezet als hofauto voor de hofhouding van Bökkenlaand (Albergen). De bijbehorende stickers op de limousine zijn er (op die van de motorkap na) allemaal afgehaald laat de verkoper (en tevens Prins) ons weten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie