Jezelf laten testen voor een tankje peut, dat gaat zelfs de oer-Nederlander te ver. Daarom is het voorlopig klaar met het tanktoerisme in Duitsland. Je mag namelijk niet meer de grens over zonder een negatieve coronatest. Een ‘slag om de liter’, noemt Jan Pieter de Wilde van Kuster Olie het. In een gesprek met het AD voorspelt hij een prijzenoorlog bij de tankstations in de grensgebieden in Nederland.

Geen tanktoerisme betekent goedkopere benzine in Nederland

‘Door het ontbreken van tanktoerisme gaat de omzet bij Nederlandse pomphouders in de grensstreek stijgen. Dan wordt het een onderlinge strijd waar je het goedkoopst kunt tanken’, zegt de Wilde tegen de krant. Kuster Olie heeft aan beide kanten van de grens pompen, maar is niet blij met de sluiting. Volgens hem halveerde de omzet bij de pompen in Duitsland direct na de sluiting van de grenzen. Na een gekte op zaterdag, is het nu heel rustig.

Wat de benzine- en dieselprijzen in de grensstreken in Nederland exact gaan doen, dat weet nog niemand. Voor mensen die in het midden van Nederland tanken, zullen er waarschijnlijk geen gevolgen zijn. Volgens United Consumers ligt het landelijk gemiddelde momenteel op 1,854 euro voor een liter Euro95. De premium benzine kosten gemiddeld 1,932 euro. Dieselaars tanken voor 1,495 euro per liter en de deftige diesels gaan voor 1,580 euro de liter.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)