Het zijn drukke tijden. Dit weekend wordt de 24 Uur van Le Mans verreden, vervolgens gaan we het weekend daarop natuurlijk met zijn allen naar het Goodwood Festival of Speed. Een van de vele coureurs die daar mee mag rijden, is Nick Mason.

Nick wie? Zeker van sommige jongere lezers kunnen we ons voorstellen dat ze niet direct weten wie dat is, maar ergens in de middeleeuwen was de goede man drummer van een bandje dat Pink Floyd heet. Als je nieuwsgierig bent, moet je maar eens in de platenkast van je vader duiken. Of die van je opa.

Maar goed, Nick Mason dus. Behalve drummer is hij ook een niet onverdienstelijk coureur en een verwoed autoverzamelaar met een redelijk indrukwekkende collectie. We kunnen geen Aston Martin, Porsche of Ferrari noemen waar hij niet in heeft gereden. Maar ook voor gefortuneerde rocksterren blijft er altijd wat te wensen over. Zo had Nick altijd nog een droom om eens achter het stuur van een antieke Audi te mogen kruipen. Een Auto Union Type C uit 1936, om precies te zijn. En die droom komt uit. Op 22 juni verschijnt hij in deze legendarische auto aan de start op Goodwood.

Om even aan te geven hoe bevoorrecht Mason is: dit is het absolute topstuk in de collectie van het Audi museum, de auto waarmee Auto Union in de 30-er jaren alle concurrentie aan flarden reed. Een auto met 16 cilinders, een vermogen van 520 pk en een topsnelheid van 340 km/u. In 1936… Na de 2e Wereldoorlog is er van deze door Ferdinand Porsche ontworpen raceauto’s slechts één exemplaar bewaard gebleven. Met engelengeduld gerestaureerd in Engeland. Deze auto heeft niet eens een prijskaartje. En één of andere ouwe knakker mag er mee rijden, alleen omdat hij in zijn vrije tijd wel eens wat heeft zitten trommelen. We zijn jaloers…

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie