Neppe Marktplaats-advertenties zijn misschien niet helemaal de bedoeling, maar op z’n tijd kunnen ze best geinig zijn. Zo stond er een tijdje geleden een flitskast te koop aangeboden als vogelhuisje. En inderdaad: de grap is een stuk minder leuk als je hem beschrijft in plaats van dat je hem gewoon laat zien. Zo bood er iemand de biedt gecrashte Ferrari Enzo van deze week aan op Marktplaats.

Helaas (of gelukkig) worden de neppe advertenties snel gespot en verwijderd door het verkoopplatform. Gelukkig zijn er altijd oplettende lezers die nog even snel een screenshot of twee maken en opsturen. Daardoor kunnen jullie ook meegenieten van deze advertentie. We hebben voor het gemak de advertentie even overgeschreven.

De tekst van de advertentie

‘Met pijn in mijn hart verkoop ik mijn prachtige Ferrari Enzo. Een leuk projectje voor de handige klusser, maar kom er zelf niet meer aan toe. Auto is echt een blikvanger! Tijdens het laatste ritje trok de auto erg veel bekijkers. Zijn genoeg foto’s van te vinden op het internet, zoek maar op Google.

Rondom wat gebruikerssporen die je nog moet opknappen, maar verder helemaal compleet. Ik heb al het een en ander gedemonteerd, scheelt jou weer tijd. Laatst de airbags nog getest, die deden het nog. Bij oudere auto’s is dat nog weleens een issue.

Graag geen berichtjes sturen over de kieren bij de voorbumper: het is een Italiaanse auto, dat hoort zo. Als je een saaie auto wilt waar alles perfect aansluit, dan koop je maar een Duitser. Dit is wat ze noemen temperament.

Graag een eigen setje velgen meenemen als je hem wilt kopen. Laten we zeggen dat ik deze wielen zelf wil houden. Graag alleen serieuze biedingen en geen testpiloten. Ik sta open voor een inruilaanbod, maar dan wel een auto met vierwielaandrijving.’ 

Screenshots van de advertentie Ferrari Enzo ‘met wat werk’ aangeboden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)