Greenpeace en Volkswagen zijn geen goede vriendjes van elkaar. Volgens de milieuactivisten doet Volkswagen vooral heel groen, maar het zou ‘een van de meest klimaatschadelijke bedrijven ter wereld’ zijn. Het Duitse automerk zou nog twintig jaar ‘klimaatschadelijke diesel- en benzinemotoren’ willen verkopen en dat vindt Greenpeace onaanvaardbaar. Daarom trekt Greenpeace ten strijde, op de fiets en per rubberboot.

De activisten van Greenpeace verschaften zichzelf met ladders toegang tot het parkeerterrein van Volkswagen in Duitsland. Op de parkeerplaats staan nieuwe Volkswagens te wachten om per schip vervoerd te worden. Hierbij zitten de sleutels gewoon in de auto’s. De activisten gristen bij alle auto’s de sleutels uit het slot. Volgens Greenpeace zijn er 1.500 sleutels meegenomen. Andere bronnen spreken weer over 400 auto’s. Hoe dan ook: heel wat autosleutels.

Zo’n 30 tot 40 activisten zouden over de hekken geklommen zijn om sleutels te graaien. De politie was snel aanwezig en ze konden 14 mensen aanhouden. De politie zegt dat de schade in de tonnen loopt – waarschijnlijk niet alleen door de ontbrekende sleutels, maar de eventuele vertragingen die volgen door de stilstaande auto’s.

Greenpeace steelt 1.500 autosleutels van Volkswagens

Reacties

 • Clouddancer heeft op 30 mei 2021 geschreven:

  Ik vraag me af hoe ze bij dat terrein gekomen zijn…Met de fiets hoop ik toch.

  • Q.E.D. heeft op 31 mei 2021 geschreven:

   Die hypocriete eikels komen met hun oude Euro-3 barrel omdat ze als niet werkende handjeophouders daarmee lekker goedkoop rijden. Kilo’s fijnstof de lucht in om te voorkomen dat deze barrels vervangen worden door schone nieuwe auto’s.

   Reageer
  Reageer
 • Ikke heeft op 28 mei 2021 geschreven:

  Worden jullie ook zo moe van die Greenpeace / veganisten / inclusiviteit types die anderen altijd hun mening op willen leggen? Ik ben er wel een beetje klaar mee.

  Reageer
 • Bah Bah heeft op 28 mei 2021 geschreven:

  Greenpeace is tuig. Laat ze dit stel ecoterroristen hard aanpakken.

  • +1 heeft op 28 mei 2021 geschreven:

   Met je tengels afblijven!!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear