Zit je vanavond in je eentje autofilmpjes te kijken? Droog je traantjes, het ligt niet aan jou. Het ligt aan je auto. Of in ieder geval aan wat je met je auto doet. Het bedrijf National Tyres and Autocare onderzocht voor Valentijnsdag wat de grootste afknappers zijn op autogebied.

Om te beginnen komt uit het onderzoek naar voren dat je voor de liefde het beste een auto met verbrandingsmotor kunt kopen. Elektrische auto’s en hybrides laten een minder goede indruk achter dan benzine- of dieselauto’s. Zo’n 41 procent gaf de voorkeur aan een date in een conventionele auto.

De grootste afknappers bij auto’s

Belangrijk is volgens het onderzoek dat je het interieur van je auto schoonmaakt. Van alle ondervraagden vindt 44,8 procent het een afknapper als het interieur goor is. Bij slechts 5,8 procent geldt dat voor de buitenkant. De grootste afknapper na een vies interieur is als iemand zijn auto heeft gemodificeerd (21,9%).

Een busje en een MPV laten een slechte indruk achter op je date. Het beste kun je een cabriolet rijden of een sportauto. Als je je date dan zover hebt gekregen dat ze met je meewilt, zorg dan dat je niet bumperkleeft. Daarvan geeft 45,8 procent aan dat het een afknapper is.

Daarna komen geen richting aangeven (17,1%) en te langzaam rijden (15,4%). Te hard rijden pakt maar 14 procent. Dus indien twijfel: gas geven. Wie bumperkleeft in een elektrisch busje, kan er zeker van zijn dat de bloedlijn eindigt bij hem of haar. Misschien alvast een World of Warcraft-accountje aanmaken?

Wat moet je wel doen?

Blijkbaar vallen Audi-rijders het meest in de smaak met 31,5 procent. Mercedes zit er vlak achter met 29,6 procent. Het elektrische Tesla valt grappig genoeg dan wel weer in de smaak met 20,6 procent. BMW-rijders lopen iets achter met 18,3 procent. Zorg dus dat je een Audi R8 V10 Spyder hebt, en je zit gebakken.

BMW M8 Competition (facelift, 2022) Coupé

BMW-rijders dragen graag lingerie – ook de mannen

De opvallende conclusie van een eerder onderzoek

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear