De legendarische Gumball 3000 viert dit jaar zijn 21ste verjaardag en is dus eindelijk officieel volwassen. En dat moet gevierd worden. Voordat de roedel supercars vertrekt, feesten de deelnemers eerst twee dagen lang op een Grieks eiland. De Gumball 3000 2019 begint op 7 juni en eindigt op 15 juni.

Wil je nog mee doen? Bekijk dan hier wat het kost om mee te doen aan de Gumball 3000. En ga dan sparen voor volgend jaar, want de rally van dit jaar is helemaal volgeboekt. Er doen dit jaar 106 auto’s mee met de rally van 3000 mijlen (ruim 4.800 kilometer). Onderaan dit artikel lichten we er een paar uit.

De route van de Gumball 3000 2019

De Gumball 3000 van 2019 begint in Mykonos en eindigt acht dagen later in Ibiza. Deze editie heet toepasselijk genoeg ‘The Battle Of The Islands’ en gaat door tien landen. De tussenstops zijn in Thessaloniki, Porto Montenegro, Venetië (jazeker, met de auto), Monaco, Barcelona en tot slot dus Ibiza.

Welke Nederlanders doen er mee?

Vorig jaar liep het niet helemaal gesmeerd en bij de oversteek van Europa naar Japan en er bleven veel auto’s achter op het vliegveld. Het bleef bij vingertjes wijzen en er werd niets gecompenseerd aan de deelnemers. Volgens een deelnemer van vorig jaar zijn er daarom veel Nederlanders afgehaakt voor de Gumball 3000 in 2019.

We weten in ieder geval zeker dat Afrojack meedoet met de voor hem nieuwe Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Hij liet de auto alvast naar Nederland vliegen voor een wrapje bij JD Customs. Ook Jeroen van den Berg doet mee met zijn gloednieuwe Bugatti Chiron. Nederland is dus heel, heel goed vertegenwoordigd.

De Porsche 911 GT3 van ‘Team 15’ wordt bestuurd door een Australiër en een Nederlander. Verder zien we nog een Ferrari GTC4Lusso die gereden wordt door een Duitser en een Nederlander. In de Mercedes-AMG GTS van ‘Team 19’ zit ook één Nederlander. Tot slot nog een Nederlands team waarbij nog geen auto staat.

Andere deelnemers aan de rally

In totaal doen er 106 teams mee aan de Gumball 3000 2019. De lijst is niet compleet. We zien dat de nieuwe Toyota Supra meedoet, een Volkswagen Kever uit 1974, een Ferrari 365 GTB4 Daytona, een Mercedes SLR 722, een Mustang uit 1968 een Lamborghini Aventador SVJ en zelfs een straatlegale (!) Aston Martin Vulcan. Nog maar drie weken…

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie