Dat grote kunststoffen ding voor je neus ziet er na 300 kilometer roadtrippen wel erg verleidelijk uit. Leuning naar achteren en beentjes de lucht in om de bloedproppen weg te jagen. Vooral dat stukje waar airbag op staat, lonkt naar je. Doe toch maar niet. Nee, echt.

Waarom niet?

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia kreeg een hardhandig lesje. Of hardvoetig: toen de auto waarin ze als passagier zat een ongeluk kreeg, kopte ze haar voet. Toen de airbag weer inzakte, keek ze naar haar voetzool. Dus.

Wat was er gebeurd?

Ze zat met haar voeten op het dashboard. Een airbag ontploft met meer dan 300 km/u. Je voet wordt dus letterlijk gelanceerd met die snelheid. Je knie zegt krak en je mond zegt au. We zullen de foto’s van de vrouw in kwestie maar niet delen. Verpesten we je weekend weer, en zo. Nu niet meer doen, hè? En waardeer even het offer dat we voor je maken om dit publiceren: toen we op zoek gingen naar beeld, vulde de browser zich met allerlei YouTube-kanalen die enkel gevuld waren met video’s van voeten. Heel vreemd.

Video: Haal nu je voeten van het dashboard

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)