Kijk, dat scheelt weer een hoop geld. Je hoeft niet helemaal naar Zuidwest-Frankrijk of Oost-Spanje om een flinke hagelbui mee te maken. Dat kan tegenwoordig ook gewoon in Nederland. Het KNMI waarschuwt voor hagelstenen van twee tot vier centimeter. En dat niet alleen: er zouden ook zware windstoten van 75 tot 100 km/u kunnen zijn en veel regen in korte tijd.

Het KNMI heeft een handig kaartje online gezet wanneer de ellende begint per deel van Nederland. Zeeland is vanaf nu (16:00 uur) aan de beurt. Het midden van Nederland is vanaf etenstijd (18:00 uur) aan de beurt en het noorden van ons land is ook rond etenstijd aan de beurt, maar dan volgens het mediterraanse schema. Weet je wat, kijk maar gewoon naar het overzicht hieronder.

Foto: © KNMI / Screenshot X

Wat moet ik nu doen?

Hoop op het beste scenario, maar bereid je voor op het ergste. Fluffy ziet er misschien dik en smakelijk uit, maar hou er rekening mee dat je er alleen soep van kunt trekken. Haal dus wat bouillonblokjes in huis. Voordat we boze mails krijgen: dit is een grapje, we zijn gek op dieren. Zo lang duurt de storm niet. Hopelijk.

Lees ook: Gaat jouw premie omhoog? ‘Klimaatverandering zorgt voor meer autoschade’

Het kan verstandig zijn om je auto even in de parkeergarage in de stad te zetten als je zelf geen carport of garage hebt. Bij de Lidl kun je vaak ook overdekt parkeren. Wat losse handdoeken op de auto leggen, dat heeft waarschijnlijk weinig zin. Vergeet niet dat er naast hagel ook onweer is, dus schuil zelfs niet onder een boom. Ook met oog op de storm is het misschien niet zo handig voor je auto. En als het even kan, parkeer uit de buurt van rondvliegen dakpannen.

Reacties

 • Julian heeft op 9 juli 2024 geschreven:

  Ach, mijn arme, arme autootje. Net mijn eerste gekocht, uiteraard helemaal gepolijst en drie keer in de wax gezet. Nu maar hopen dat alles meevalt.

  Reageer
 • Geert Wijnen heeft op 9 juli 2024 geschreven:

  Hoop het niet nog een keer mee te maken die tennisballen zoals een kleine 10 jaar geleden in Someren, deuken zijn nog zichtbaar in mijn Defender🫢

  Reageer
 • Charlie heeft op 9 juli 2024 geschreven:

  Zal wel weer loslopen…hele land in rep en roer voor niets😱🤣

  • Rob heeft op 9 juli 2024 geschreven:

   🥱🥱

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)