Een gevalletje ‘high risk, high reward‘, deze Aston Martin V12 Vantage. De halve supercar gaat onder de hamer bij de Domeinen, en zou dus zomaar het koopje van de eeuw kunnen zijn. Of de grootste nachtmerrie.

De Aston lijkt een hardhandig kusje linksvoor te hebben gekregen. Daardoor zit er op de neus wat verbogen metaal en een stel best belangrijke onderdelen (filter en radiateur) ontbreekt. Bovendien staat ie op Amerikaans kenteken en is de kilometerstand onbekend. Maar: de airbags zitten nog in hun compartiment en zelfs de velgen lijken onbeschadigd.

Een complete en eerlijke Aston Martin V12 Vantage kost je al snel 130.000 euro. Stel, je krijgt ‘m voor een paar duizend euro mee, dan heb je heel wat budget om te versleutelen. En dan kun je er nog iets aan verdienen.

Óf je pakt enkel de motor en legt hem in een oude DB7 als retrofit-project. Of je hangt hem in een Mazda MX-5 met Aston Martin-neus. Of in een Fiat Multipla. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Of je zorgt dat de motor draait en bouwt er een monster van Frankenstein. Met de wielkasten van een Donkervoort, een stel ledstripjes als koplampen en iets dat als motorkap dient maak je een soort hotrod waar puristen furieus van worden.

Advertentie

Reacties

  • k heeft op 2 februari 2018 geschreven:

    als ik zo naar de chassis balken kijk denk ik dat er eerst nog wel veel meer werk aan is voordat dit de weg weer op mag, nu ben ik geen aston kenner maar die lijken wel krom wat dus gewoon betekend eerst compleet demonteren, richten en dan weer opbouwen dus eerder een nachtmerrie

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie