Helmen zijn er om de grootste klappen op te vangen en hun inhoud goed te beschermen. Ironisch genoeg raken deze botsmutsen toch vrij snel beschadigd. Voor je het weet, zit er een kras op je dure hoofddeksel. Reden dus om je helm goed en veilig op te bergen. Bijvoorbeeld als minimalistische decoratie aan je muur; dat is vooral aardig als je een replica van een oude F1-helm hebt gekocht. De helm van Senna misstaat op geen enkele mantel.

Helmenfabrikant Veldt werd geïnspireerd om een helmhouder voor aan de muur te maken. Ze lieten zich inspireren door de befaamde Slapende Muze, een kunstwerk van Constantin Brancusi uit 1909. Ze kwamen met de Trophy, een simplistische helmhouder gemaakt van hout. Het houten hoofd bestaat uit acht stukken, die je zelf in elkaar moet schuiven. Uiteraard kun je ook andere zaken op de houder zetten die bedoeld zijn voor op een knar.

De helmhouder voor aan de muur kost 89 euro en is in de webshop van Veldt te krijgen. Da’s prijzig voor een stapeltje lindenhout, maar dan hángt er wel wat. Om de helmhouder in elkaar te zetten, heb je geen gereedschap nodig. Wel moet je even wat schroefjes en pluggen regelen. Haal er anders ook meteen een mooie retrohelm bij.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie