‘Doe mij maar twee broodjes rookworst, een lelijk turquoise notitieblokje, ondergoed dat lekker zit maar duurder is dan je zou verwachten, en een Toyota Aygo.’ Kijk niet raar op als je dit soort uitspraken binnenkort bij de Hema hoort. Want vanaf 23 april is er Hema Private Lease.

In samenwerking met LeasePlan Nederland biedt Hema vier Toyota’s aan: een Aygo, Yaris, Corolla en C-HR. Voor 179 euro per maand rij je in een Toyota Aygo van de Hema. Je kunt zelfs je oude auto inruilen. Of die in de koopjesbak terechtkomt, is niet bekend.

Bij Hema Private Lease betaal je zelf de benzine en de rest wordt voor je geregeld. Het warenhuis ziet het als een logische aanvulling op andere financiële diensten die ze al aanbieden, zoals diverse verzekeringen. Een andere motivatie is het vergroenen van het Nederlandse wagenpark.

Volgens Erik Henstra, managing director van LeasePlan Nederland, zijn nieuwe auto’s een stuk zuiniger dan oude. En in Nederland rijden we met auto’s die gemiddeld elf jaar oud zijn. Hema Private Lease is dus volgens het warenhuis en de leasemaatschappij een stap in de groene richting.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear