‘De Lamborghini Urus biedt supercar-performance rechtstreeks uit de fabriek. Als 650 pk goed is, dan is 760 pk beter’, meldt John Hennessey. Logica waar geen speld tussen te krijgen is. ‘De Urus doet alles zo goed, het enige waar hij om vraagt is meer vermogen’, voegt hij wijselijk toe. Het nieuwe vermogen van de Hennessey Lamborghini Urus? Een heel gezonde 760 pk. Het koppel bedraagt 990 Nm.

Met het nieuwe vermogen schiet de SUV in 2,65 seconden van 0 naar 96 km/u. Dat is bijna een seconde sneller dan de standaard Urus. Daarbij moet gezegd worden dat de standaardspecificatie van de Urus waarschijnlijk wat conservatief is ingestoken, net zoals Audi dat altijd doet. Flauwe grapjes over dat de Urus een Audi is, laten we aan jullie over. Desalniettemin een zeer indrukwekkende sprinttijd van deze Urus; zelfs sneller dan bijvoorbeeld een Veyron Grand Sport.

Het enige wat anders is aan de Hennessey Lamborghini Urus is een nieuwe uitlaat en een ECU-tune. Geen nieuwe turbo’s of betere intercoolers, dus. Met de Audi RS Q8 kun je ook langs bij Hennessey voor dezelfde upgrade. Voor beide auto’s kost de upgrade 24.950 dollar, zo’n 21.000 euro. Hou er rekening mee dat je de auto zo’n vier weken kwijt bent. Oh, en dat je even naar Texas moet afreizen. Kleinigheidjes hou je.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)