Met een flinke rits elektrische pick-ups aan de horizon gaan idiote vermogens steeds normaler worden. De Tesla Cybertruck produceert meer dan 800 pk en de GMC Hummer EV mikt ook op  1.000 pk. Voor het zover is, doet Hennessey nog even een gooi naar de titel voor krachtigste productiepick-up aller tijden. Dit is de Hennessey Mammoth 1000 TRX met 1.012 pk en 1.313 Nm.

Is het wel een productiepick-up?

Goed, daar kun je over twisten. Hennessey koopt uiteraard Ram 1500 TRX’jes op om ze te verbouwen. Technisch gezien is het een tuningproject, maar aan de andere kant bouwen ze wel 200 exemplaren in een reeks. Laten we dus niet blijven hangen bij wat de Mammoth niet is en verder kijken naar wat ie wél is: belachelijk snel. De 6,2-liter V8 zorgt ervoor dat de truck in 3,2 seconden van 0 naar 96 km/u (60 mph) schiet. De kwartmijlsprint duurt maar 11,4 seconden.

Hoe komt de Hennessey Mammoth aan het vermogen?

Verrassend genoeg blijft de V8-motor zelf onaangeroerd; Hennessey bemoeit zich vooral met de supercharger, de injectoren en het luchtfilter. Optioneel kun je nog een offroad-pakket bestellen bij de Hennessey Mammoth 1000 TRX. Je krijgt dan een nieuwe bumper, dikkere wielen, hogere ophanging en een hoop lampjes. In het interieur vind je standaard wat badges en nieuwe stikseltjes in de hoofdsteunen.

Omgerekend kost de Hennessey Mammoth je 125.000 euro, kant en klaar. Je hoeft dan zelf geen pick-up aan te leveren. Daarnaast krijg je gewoon twee jaar of 40.000 kilometer garantie op alle spulletjes. Wil je een Hennessey Mammoth naar Nederland halen, dan mag je rekenen op een blije fiscus. (Ook al betaal je zakelijk geen BPM, je moet nog steeds aardig wat BTW en invoerrechten ophoesten.) Hennessey gaat er 200 bouwen, maar er zijn al 100 stuks gereserveerd.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie