In juni kondigde Ford de langverwachte vermogenscijfers van de nieuwe Shelby Mustang GT500 aan. De magische getallen: 770 pk en 847 Nm uit een 5,2-liter supercharged V8. Genoeg om een beetje leuk van je plek te kunnen komen, zou je zeggen. Maar Hennessey denkt daar anders over. Hennessey ziet de krachtigste Ford ooit gebouwd en grinnikt om zijn armetierige prestaties. Zodoende trakteren ze ons nu – slechts twee maanden later – op deze Hennessey Mustang GT500, met keuze uit drie verschillende vermogens.

Het begint met de Venom 850, die z’n motor opgelucht laat ademhalen en het schopt tot 850 Amerikaanse pk’s – dat is 861 pk zoals wij ze kennen – en 983 Nm. Als je dat niet voldoende vindt, kun je gaan voor de Venom 1000, goed voor – je raadt het al – 1.013 pk en 1.152 Nm. Maar de echte losbol gaat natuurlijk voor de Venom 1200-versie van de Hennessey Mustang GT500: 1.216 pk en een misselijkmakende 1.356 Nm. Om die cijfers te kunnen halen, heb je overigens wel speciale brandstof nodig (E85, of anders het spul dat NASCARS wegslobberen).

Alle extra kracht komt vrij doordat Hennessey de supercharger van de standaard motor verwijdert en vervangt door twee turbo’s. Uiteraard wordt de V8 op de nodige punten versterkt, net als de transmissie met dubbele koppeling, en ontvangt het koelsysteem een upgrade. Aan de buitenkant kun je de Hennessey Mustang GT500 herkennen aan zijn unieke uitlaten en bescheiden badges.

En dan te bedenken dat we bijna, bíjna begonnen te geloven dat een vermogen van 770 pk toch echt wel genoeg was. Oh, Hennessey. Als we jou toch niet hadden…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)