Voor wie het niet zo nauw neemt met de verkeerswetten, is elke pick-up een zevenzitter. Elke Smart ook, als je je kids op rantsoen zet. Maar voor wie liever niet na elke snelle bocht zijn testament wil aanpassen, hebben we nu een alternatief. Dit is de Mammoth 1000 SUV, de nieuwste creatie van Hennessey op basis van de Ram TRX, voor nu nog de snelste pick-up ter wereld.

Omgebouwde pick-up

Hennessey trekt het dak van de pick-up door naar achteren en voegt een C-stijl toe. Hierdoor scheppen ze genoeg ruimte om een extra zitrij toe te voegen, waardoor de Mammoth 1000 SUV een volwaardige zevenzitter is. Achter de derde zitrij zou nog ruimte zijn voor wat bagage. En omdat Hennessey Hennessey is, spelen ze wat met de supercharged 6,2-liter V8.

Meer power voor de Hennessey Ram TRX

Het nieuwe vermogen van de Hennessey Ram TRX is 1.012 pk en het koppel stijgt naar 1.313 Nm. Hiermee moet de gigant in 3,2 seconden vanuit stilstand naar de 96 km/u schieten. We durven niet in discussie te gaan over de claim dat dit de ultieme combinatie tussen ruimte, power en exclusiviteit is. De Texaanse tuner bouwt slechts twintig exemplaren van de Mammoth.

Hennessey verhoogt de ophanging met nog eens 6,3 centimeter en monteert 35-inch offroad-banden. De nieuwe bumper met led-verlichting hoort bij hetzelfde offroad-pakket. Omgerekend kost de Hennessey Ram TRX 310.000 euro, exclusief Nederlandse belastingen natuurlijk. De fiscus zal je dankbaar zijn als je er eentje naar Nederland haalt, want dit is meteen de enige Ram waarvoor je geen voordelig grijs kenteken zult kunnen krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)