Mocht je ruzie hebben gezocht met een gevaarlijk persoon die wél verantwoordelijk omgaat met zijn Mogwai (je weet wel, die van Gremlins), dan is het water een goede vluchtweg. Het probleem is dat water en auto’s vaak niet lief samenspelen. Overweeg daarom de Highland Storm, een rupsvoertuig dat kogelwerend is én op water kan bewegen. Het is meteen ook een praktisch voertuig waar je met z’n zessen in kunt. Met ruim 5,8 meter lengte en 2,9 meter breedte is ie nog een slag groter dan de Rolls-Royce Phantom.

Voertuigen, boten en kogels

Highland Systems onthulde de Storm onlangs op de International Defense Exhibition & Conference in Abu Dhabi. Naast het rupsvoertuig toonden ze twee gepantserde offroad-voertuigen met wielen, ‘kogels met rakettechnologie’ en een futuristische megajacht. De boot is verder niet gepantserd of bewapend; ze snappen bij Highland dat je als moordlustige dictator zo nu en dan moet ontspannen.

Specificaties Highland Storm

Duidelijk is dat de Highland Storm een hybride aandrijflijn heeft, bestaande uit een dieselmotor en een elektromotor. De snelheid op het land is maximaal 140 km/u en op water 30 km/u. Alleen de elektromotor is al goed voor 2.500 pk en 4.400 Nm. Op de batterij kun je tot wel 3,5 uur rijden als je niet harder gaat dan 90 km/u. In hybridemodus is de combinatie van peut en elektro goed voor 18 tot 36 uur plezier. De prijzen van de Highland Storm zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear