Als je het zoveelste Chinese merk bent, moet je toch iets doen om je te onderscheiden van de rest. HiPhi probeert op te vallen met vreemde deuren, zo lijkt het. Bij het ene model zijn het suicide doors, bij een ander gaan de achterdeuren voor de helft omhoog. Maar HiPhi wil meer zijn dan ‘dat EV-merk met gekke deuren’. Daarom komen ze nu met een heuse hypercar: de HiPhi A.

HiPhi krijgt hulp van de technische universiteit van Shanghai en van Wesail New Energy Automotive. Dit is het bedrijf dat het failliete Gumpert kocht en het merk opnieuw lanceerde onder de naam Apollo. Dit automerk ken je dan weer van de Intensa Emozione. Wesail zou volgens HiPhi ‘supercar-elementen’ toevoegen aan de nieuwe hypercar.

Specificaties van de HiPhi A

De hypercar krijgt twee elektromotoren die samen 1.305 pk produceren. HiPhi zegt dat je een half uur maximaal vermogen kunt vragen. Of de elektromotoren daarna exploderen of dat de batterij dan op is, vertelt het merk dan weer niet. De topsnelheid weet HiPhi ook nog niet, maar het automerk hoopt in de buurt van 300 km/u te komen. 0 naar 100 km/u moet in minder dan twee seconden gaan.

HiPhi vertelt nog niet wat voor batterij er in de A komt en wat de actieradius moet zijn. Wel krijgen we te horen hoeveel koolstofvezel er wordt gebruikt. In de motor, de bescherming van de batterij, de carrosserie en het interieur. Verder is de gewichtsverdeling 50:50, sturen de achterwielen gezellig mee en verdeelt de HiPhi zelf het vermogen met torque vectoring.

Wat klanten gaan betalen voor de HiPhi hypercar, is nog niet bekend. De productie is gelimiteerd en begint ergens in het eerste kwartaal van 2025. Rond diezelfde periode zouden de leveringen moeten beginnen. HiPhi vertelt aan TopGear Nederland dat de A in kleine aantallen buiten China verkocht wordt, maar welke landen dat zijn, wil het merk nog niet zeggen. Zou jij je kinderen ermee naar school brengen?

Reacties

  • Raymond heeft op 16 november 2023 geschreven:

    Och, weer een met belachelijk veel pk’s en een elektromotor… Ik mis de tijd dat 700 pk veel was…. Zucht

    Reageer
  • Doe maar niet heeft op 15 november 2023 geschreven:

    Als ik een supercar wil dan wil ik geen Chinese rommel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)