Dit is de Horological Machine No.9 van MB&F Horological Lab. Niet echt een makkelijke naam om te onthouden – vandaar dat de horlogemaker ‘m voor het gemak de bijnaam HM9 ‘Flow’ heeft gegeven. Het uurwerk is een ode aan de rijke geschiedenis van de auto en het vliegtuig. Maximilian Büsser, oprichter van MB&F, schijnt dan ook z’n hele leven al autofanaat te zijn.

‘Air’ en ‘Road’ edities

De HM9 ‘Flow’ komt in twee smaken:  de ‘Air’ en de ‘Road’. De luchtigste van de twee eert de luchtvaarttechniek. Het subtiele verschil tussen de twee zit ‘m in de wijzerplaat. De asfaltgebonden uitvoering heeft een klassieke snelheidsmeter-look, terwijl de ‘Air’ moet lijken op het klokje uit een klassiek vliegtuig.

Beide uitvoeringen zijn vervaardigd uit titanium en de oplage blijft bij 33 stuks. Hangt daar een aardig prijskaartje aan? Oh, jazeker. De horloges kosten per stuk 168.000 Zwitserse Frank, wat volgens de wisselkoersen op het moment van schrijven zo’n 148.000 euro is. Kleingeld. Voor een sjeik.

Kijken naar plaatjes en filmpjes is gelukkig gratis. Voor fijnproevers van mechaniek en radertjes is het smullen. Het oogt nodeloos gecompliceerd – en dat is precies de charme van de HM9 ‘Flow’.

Go with the flow… Horological Machine n°9 – MB&F

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie