Hoe vaak eet de eigenaar van een cafetaria gefrituurde aardappelstengels (we gebruiken non-binaire benamingen om de patat/frietdiscussie te vermijden)? We vermoeden niet heel vaak. En hoe zit dat dan op de Duitse Autobahn? Als je elke dag zo hard mag rijden als je wilt, doe je dat dan ook echt? Of ga je dan liever voor het besparen van je peut en kies je een verstandiger tempo, zoals 130 km/u?

Dit Duitse onderzoek kan voor wat verduidelijking zorgen. De softwaredienstverlener Vimcar evalueerde de data van leaserijders. Zij concludeerden dat een derde van de leaserijders minstens één keer per maand sneller rijdt dan 160 km/u. Het grootste deel, 69 procent, rijdt minimaal één keer per maand 130 km/u en 6 procent tikt zo nu en dan de 200 km/u aan.

‘Onze analyse toont aan dat de meerderheid van de Duitse leaserijders geen snelle chauffeurs zijn’, zegt de directeur van Vimcar. Bij 85 procent van de zakelijke reizen wordt gemiddeld 70 km/u gereden. Hierbij gaat het overigens om de volledige rit, dus ook de stukken waar 30 of 50 gereden wordt. Zo’n gemiddelde zegt dus niet heel veel.

Reacties

  • Alfred Bakker heeft op 21 september 2020 geschreven:

    Pas nog een aantal dagen in Duitsland doorgebracht en rondgereden. Er zijn inderdaad erg veel wegwerkzaamheden en de eens vermaarde Autobahn kan niet in de schaduw staan van de meeste Nederlandse snelwegen. Waar het echter volledig spaak loopt is wanneer de Duitsers vrij zijn en massaal in de auto springen om in de stau te gaan staan. Tijdens weekends en feestdagen is het verstandig om Duitsland te vermijden. Groot verschil met de Nederlandse weggebruikers is wel dat onze Oosterburen met meer discipline rijden als ze rijden tenminste.

    Reageer
  • Van Stoffelen heeft op 19 september 2020 geschreven:

    Het hele bericht zegt niet zoveel. Duitsers zijn geen leaserijders, zoals in Nederland. De leaserijders vind je er vooral in de grote concerns als Deutsche Telekom en Deutsche Bahn met een hoop service-volk op de weg. En dan gaat het voor het grote deel om Astra’s of – nog erger – Meganes (Renault heeft met wat slimme trucs (ongewenst) bij die laatste twee concerns een paar Europese aanbestedingen gewonnen).
    Dat daar maar 6% van af en toe de 200 aantikt is niet zo gek.
    De meeste Duitsers kopen een auto, eventueel met financiering, maar ze leasen niet. Bij 80% of meer van de zakelijke rijders koopt het bedrijf die auto. Een jong broekie willen ze nog wel eens met een golf afschepen, maar anders is het al snel een Passat of een A4. In de managementlagen wordt het een A6 of een 5-serie. Dat is het representatieve deel van het dagelijkse verkeer op de linkerbaan. Zelfs als het druk is, wordt gewoon in treintjes met een snelheid ergens tussen de 170 en de 220 gereden.
    Het lage gemiddelde, tot slot, zegt iets over de bedroevende staat van het asfalt. Je rijdt in Duitsland van Baustelle naar Baustelle.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)