Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de enige bedoeling van dit bericht is om nog één keer een drie jaar oud studiemodel voor het voetlicht te halen.

Want we zullen voor het gemak maar aannemen dat er niemand zit te wachten op nieuws over een Australische autotentoonstelling. Holden laat weten dat in Melbourne volgende maand een nieuwe concept car kan worden bewonderd.

Als dat nieuwe concept half zo heerlijk is als deze Efijy uit 2005, dan boeken we nu vast een vliegreis om zelf foto’s te gaan maken. Want wat was die Efijy een geweldig apparaat om te zien. Een auto die zo lijkt weggereden uit een videoclip van ZZ Top. Een auto ook die ondubbelzinnig bewijst dat Holden gespeend is van elke vorm van realiteitszin. En dat is eigenlijk ook logisch. Holden is niet voor niets onderdeel van General Motors dat ook al een tijdje het spoor bijster is. Maar who cares?

Kijk even goed naar de prachtige vormen van de Efijy. Als we hier op de redactie zelf een beetje auto’s zouden kunnen tekenen, dan is dit ongeveer wat er op papier zou komen.

We zullen het ook nog even hebben over het nieuwe concept waarmee Holden straks in Melbourne voor de dag komt. Die zou beschikken over een door HSV – was dat niet een Duitse voetbalclub? – getunede 7,0 liter V8. Ook dat is niet direct nieuws om wakker van te liggen. Eerst maar eens zien hoe het nieuwe studieobject eruitziet.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie