‘Meneer hond, u heeft de snelheid in het dorp overschreden, uw rijbewijs alstublieft…’, grapt de Slowaakse politie op Facebook. Kennel-ijk liggen de agenten in een deuk om de hond die geflitst werd in het dorpje Šterusy. Volgens de politie zat de bruine jachthond gehoorzaam achter het stuur en gluurde hij naar jonge herten. De bestuurder noemen ze onverantwoordelijk.

Volgens de 31-jarige bestuurder sprong de hond zomaar op schoot, precies op het moment dat ze geflitst werden. Maar daar trapt de politie niet in. Volgens de agenten is er geen ‘plotselinge beweging’ te zien in de videobeelden. De hond zat waarschijnlijk dus al op schoot. De man krijgt in ieder geval een boete van 40 euro voor 11 km/u te hard rijden binnen de bebouwde kom.

De Slowaakse politie benadrukt dat alle huisdieren veilig vast moeten zitten in de auto. Welke boete daar tegenover staat in Slowakije, is ons niet bekend. In Nederland hebben we in ieder geval geen specifieke boete voor het niet goed vervoeren van je hond, maar we hebben wel artikel 5. Met deze kapstokwet kan de politie alle gevaarlijke handelingen in het verkeer bekeuren, dus ook een hond die gevaar veroorzaakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)