Dat ze bij Honda dankbaar zijn voor het succes van Verstappen is een understatement. De Japanners huilden tranen met tuiten toen Verstappen zijn tweede wereldtitel op het Japanse Suzuka pakte. Om Verstappen te bedanken deden ze hem een Honda NSX Type S cadeau. Eerder kreeg hij al een Honda Civic Type R GT, die nu van jou kan zijn.

Samen met Red Bull Racing-sponsor CarNext veilde Verstappen de rappe Civic eerder voor 33.333 euro. De gelukkige eigenaar zette de Civic op Nederlandse registratie. Hij heeft er een krappe 400 kilometer mee gereden, waardoor de kilometerteller nu staat op 58.500 kilometer. Om er zeker van te zijn dat je de juiste Civic Type R GT krijgt, heeft Verstappen het in- en exterieur voorzien van zijn handtekening.

Specificaties van de Honda Civic Type R GT

De Honda Civic Type R GT heeft een 2,0-liter viercilinder turbo onder de motorkap. Het vermogen van 320 pk en 400 Nm koppel gaat via een handbak met zes versnellingen naar de voorwielen. Een sprint van stilstand naar 100 km/u doet ie in 5,8 seconden. De topsnelheid ligt op 272 km/u. In Nederland ging de Honda Civic Type R GT toen hij uitkwam voor 53.980 euro.

Je kunt tot 19 december bij Catawiki bieden op de Honda Civic Type R GT van Max Verstappen. Bekijk hieronder hoe Max Verstappen zijn Honda Civic Type R GT nog een keer op zijn donder geeft voordat hij naar een nieuwe eigenaar gaat.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie