Ken je toevallig een Australiër en is hij of zij de laatste tijd onverklaarbaar opgewekt, dan is dit de reden. De Ozzie voelt – onbewust – de aanwezigheid van deze bijzondere Ute: de Honda Civic Type R Pick-up. Zet een stel tuinstoelen achterin en je mag ‘m ook de Type R Landaulet noemen.

De Honda Civic Type R Pick-up is een project van Honda Engeland. Synchro Motorsport kreeg de opdracht om een agrarisch inzetbare Civic te maken. Helaas voor de inwoners van Down Under zal het niet tot een productiemodel komen. De aandrijflijn blijft identiek aan die van de standaard Type R. Dus een 2,0-liter turbomotor met 320 pk. De sprint naar 100 km/u zal marginaal langer duren dan de standaard 5,8 seconden.

Potentieel de snelste pick-up rond de Nürburgring? Projectleider Alyn James ziet dat wel zitten: ‘De passie die onze ingenieurs hebben voor Honda toont zich in de laatste creatie. We overwegen zelfs om het [de pick-up, red.] naar de Nürburgring te nemen om te zien of we het record kunnen pakken voor de snelste voorwielaangedreven pick-up.’

Dat record moet niet lastig zijn: hoeveel voorwielaangedreven pick-ups zijn er nu eenmaal? We zien hem ‘t graag opnemen tegen de BMW M3 pick-up. Al kunnen we dan de winnaar wel voorspellen.

Advertentie

Reacties

  • Jens heeft op 29 mei 2018 geschreven:

    nou je kunt gelukkig wel reserve Honda´s mee nemen 😉

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie