De motor van een raceauto in een straatauto, dat is nooit géén goed idee. Al denken ze daar bij Mercedes-AMG sinds de One ongetwijfeld anders over. Gelukkig voor Honda hoeft dit project geen kenteken te krijgen en aan allerlei lastige regels te voldoen. Deze Honda CR-V met de motor van een IndyCar is puur voor het circuit .

Een tijdje terug maakt Honda al bekend dat ze bezig waren met de CR-V Hybrid Racer. Nu komen we te weten hoe hij er in volle glorie uitziet en wat er onder de motorkap ligt. Het is de 2,2-liter twin-turbo V6-motor die volgend seizoen in de IndyCar-racers ligt. De motor loopt op duurzame racebenzine en wordt geholpen door een elektromotor. Samen zorgen ze voor ongeveer 800 pk.

Het design van de CR-V Racer

‘Deze projectauto is een IndyCar-beest in schaapskleren van de Honda CR-V’, zegt de baas van Honda’s racehoek in Noord-Amerika, David Salters. Inspiratie komt niet alleen van de Indycar. Het silhouet moet je laten denken aan GT-racers en Group B-rallyauto’s uit de jaren tachtig en negentig.

Tijdens een aantal IndyCar-races gaat het knutselproject demonstratierondjes rijden. Ook wil Honda graag kennis opdoen en ziet de auto als een ‘rijdend laboratorium’. Of is dat een goede manier om de kosten weg te boeken onder de afdeling onderzoek? We zien trouwens een losse raceklasse voor straatauto’s met IndyCar-motoren best wel zitten.

De Honda CR-V Hybrid Racer in actie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)