De nieuwe Honda CR-X is in aantocht. Eindelijk. De laatste jaren lanceerde Honda een aantal prachtige conceptcars, maar deze CR-Z die voor het eerst op de autoshow van Tokyo te zien zal zijn, ziet er wel heel volwassen uit. Dat maakt de kans groter dat-ie ook daadwerkelijk gaat komen, zo schatten we in.
 
Niets anders dan toejuichen, dat is wat we doen bij Honda’s initiatief, want dit is een van de meest coole lichtgewicht sportwagentjes die we van Honda de laatste tijd hebben kunnen zien. Hij ziet er ook stukken beter uit dan de SHS concept waarmee Honda op Genève stond.
 
CR-Z staat voor Compact Renaissance Zero, marketinggeleuter dat moet aangeven dat Honda ook een beetje retro doet. Nou ja, de oude CR-X zie je er met een beetje fantasie wel in. Als je je ogen bijna dichtdoet.
 
De CR-Z wordt aangedreven door een i-VTEC-motor gekoppeld aan Honda’s IMA hybride-motor – meer specificaties zijn nog niet bekend. Ga dus maar uit van een heel eco-vriendelijk klein motortje dat alleen blaft als de elektro-aandrijving echt niet meer wil. De kleine spiegels zullen het productiestadium niet halen, dat geldt zeker voor het hele interieur.
 
Eind deze maand gaan we in Tokyo wel beoordelen of de CR-Z in levende lijve net zoveel indruk maakt als op de foto’s. Dat lees je nog wel…

Reacties

Meer van TopGear