Honda Jazz: hybride is je enige optie

Schud je oma maar wakker, want er is een nieuwe Honda Jazz hybride

Foto('s): HondaHonda Jazz en Honda Jazz Crosstar
Foto('s): Honda Honda Jazz achter detail naamplaat
Foto('s): Honda Honda Jazz Crosstar interieur
Foto('s): Honda Honda Jazz links voor ver af
Foto('s): Honda Honda Jazz wiel
Foto('s): HondaHonda Jazz stoelen achter
Foto('s): Honda Honda Jazz dashboard
Foto('s): Honda Honda Jazz achter bak
Honda Jazz en Honda Jazz Crosstar
Honda Jazz achter detail naamplaat
Honda Jazz Crosstar interieur
Honda Jazz links voor ver af
Honda Jazz wiel
Honda Jazz stoelen achter
Honda Jazz dashboard
Honda Jazz achter bak

Welkom, lezers van 75 jaar en ouder. Dit is jullie nieuwe vervoersmiddel, wellicht voor de rest van jullie leven. De nieuwe Honda Jazz is nu enkel leverbaar als hybride.  Daarnaast is hij voorzien van verschillende snufjes waarvoor de gemiddelde klant uitleg nodig heeft van zijn kleinzoon , want die jongen is toch zo handig met de computer.

Honda Jazz Hybride is een stap naar 2022

Met deze Jazz wil Honda een stap zetten richting 2022. Dan wil het bedrijf alleen nog maar auto’s verkopen met minimaal een hybride aandrijflijn en als het even kan volledig elektrisch. De Honda Jazz hybride is er ook als Crosstar-versie. Hij heeft dan meer bodemvrijheid, een andere grille, waterdichte bekleding (een incontinentiegrap is hier te makkelijk) en dakrails.

Allemaal moeilijke systemen

Binnenin is het een techfeestje. Zo krijgt de Jazz WiFi in de auto om ‘verbonden te zijn met het dagelijkse en sociale leven’, zoals Honda dat noemt. Het ledscherm is aanraakgevoelig en ondersteunt Android Auto en Apple Carplay. Zo krijg je de overkleinkinderen ook eens mee de auto in.

De Jazz is tevens voorzien van Honda Sensing, het veiligheidssysteem van Honda. Dit systeem bevat camera’s met hoge resolutie die bermen en wegmarkeringen herkennen. Het automatisch remmen om een botsing met fietsers of voetgangers te voorkomen, is terug met een update. Hij functioneert nu namelijk ook wanneer het donker is.

Honda gaat slim om met de combinatie van een elektro- en benzinemotor. Zo plaatsen ze de brandstoftank in het midden van het onderstel onder de voorstoelen. Zo is dit de eerste hatchback die dit doet. Mede hierdoor blijven Honda’s ‘Magic seats‘ behouden. Deze stoelen zijn opvouwbaar en opklapbaar waardoor je nog meer laadruimte krijgt.

De nieuwe generatie Honda Jazz komt medio 2020 op de Europese markten. Een prijsindicatie geeft Honda nog niet. De vorige Honda Jazz Hybride kostte in Nederland 19.200 euro. Daarmee kreeg hij destijds de stempel goedkoopste hybride. Deze hybride zal een stukje duurder zijn dan zijn broertje uit 2011.

Reacties
  1. Mia zegt op 24 oktober 2019 om 15:38:

    Hou ‘m lekker, geen interesse in deze over het paard getilde verkoop. Totaal geen idee wat mensen van 75 plus wensen…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken