Een reden om niet met de camper op vakantie te gaan, is dat je met het enorme ding door een historisch stadscentrum moet. Of omdat je geen zin hebt om met zo’n topzwaar apparaat over bergpassen te rijden (en daarmee andere vakantiegangers in de weg te zitten). Het bedrijf White House Camper bouwt de Honda N-Box om tot kleine camper met de naam N-Van. Omgerekend kost deze camper net iets meer dan 17.000 euro, zonder Nederlandse belastingen. Dat is net zo duur als een Volkswagen Up (oké, die is al mét belastingen).

De kleine camper is knus

Een slimme makelaar zou de inrichting ‘knus’ noemen. De lengte van het bed kunnen we zo snel niet opduikelen. De wielbasis is in ieder geval ruim 2,5 meter en als we het zo inschatten, moet het bed links wel ongeveer 2 meter zijn. Je moet elkaar dus heel lief vinden, of een korter reisgenootje zoeken. Daarbij biedt de camperbouwer een hor aan die precies in het gat van de schuifdeur past om het gevoel wat ruimtelijker te maken. Bovendien kan het dak uitklappen.

Ga vooral buiten zitten

Het advies is om de kleine camper vooral naar landen te rijden waar het mooi weer is. Dan kun je de luifel uitrollen en buiten zitten. Bij slechter weer kun je de zijkanten van de luifel ook dichtritsen zodat je een redelijke woonkamer hebt. Voor alle ramen heb je ook op maat gemaakte gordijnen voor maximale privacy. Binnen in de camper kun je kiezen voor belangrijke zaken als een magnetron, een koelkastje en een kraantje.

De kleine camper is overigens niet in Nederland te bestellen. Je zult hem zelf uit Japan moeten importeren. Het is maar goed dat het gaat om de reis en niet om de bestemming, want met 53 pk ben je wel eventjes onderweg. Er is trouwens wel een turboversie met 10 pk extra. Het koppel groeit dan van 64 naar 104 Nm. De prijzen beginnen in Japan bij 17.200 euro. De versie met een pop-up-dak en een turbo kost minimaal 21.800 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie