Weet je nog toen een kerel een kapotte Honda NSX kocht, hem doormidden zaagde en er een losse aanhanger van maakte? Die man heeft waarschijnlijk een groepje racetechnici bij Honda in Amerika geïnspireerd. Hierboven zie je de tweede generatie van de Honda NSX (die in de VS door het leven gaat als de Acura NSX) met een bijpassende aanhanger.

Het is niet zomaar een tweede-generatie NSX, maar de allerlaatste Type S-uitvoering. Dat betekent dat de 3,5-liter biturbo V6-motor met hybridetechniek in totaal goed is voor 600 pk. Er werden maar 350 exemplaren van de Type S gebouwd. Zonde om zo’n Honda NSX te mishandelen en er een aanhanger van te maken, toch? Nee hoor.

De Honda NSX-aanhanger

De auto die tot trailer werd getransformeerd, was een testmodel dat anders toch naar de schroothoop was gegaan. Als aanhanger heeft hij speciale veren en wielen gekregen en zit er een achteruitkijkcamera op die in verbinding staat met het centrale scherm in de NSX. Het hoofddoel van de aanhanger is om reserveonderdelen mee te sleuren.

De Honda NSX met bijpassende aanhanger doet dienst voor het Honda of America Racing Team (HART). Dat team gaat deelnemen aan de, even diep ademhalen, 2023 Tire Rack One Lap of America presented by Grassroots Motorsports Magazine. Ze houden in Amerika wel van gesponsorde evenementennamen.

Hoe dan ook, de race duurt zeven dagen en er wordt een afstand van ruim 5.000 kilometer afgelegd. Hierbij worden verschillende circuits bezocht waar ge(drag)racet wordt en driftwedstrijden plaatsvinden. We gaan ervan uit dat de aanhanger daarbij even wordt losgekoppeld.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie