Honda – nou ja, hun Amerikaanse luxedivisie Acura – onthult in Detroit de nieuwste versie van de NSX Concept. Inderdaad, die zagen we vorig jaar ook al op dezelfde autoshow staan, maar toen was het niet meer dan een modelautootje, een stukje voorgevormd oogsnoep. Dit jaar lijkt de NSX al meer op een echte auto.

Zo zit er bijvoorbeeld een interieur in, dat ook nog eens schitterend is. En productieklaar bovendien. Geen onzin met holografische navigatie en een doorzichtig stuur van suikerriet, maar gewoon een achteruitkijkspiegel en een handschoenenkastje. Het zicht naar buiten is prima. Er zitten een paar duidelijke knoppen op de middenconsole. De stoelen zijn dun en mooi gevormd. Het roept bij ons allemaal een beetje dezelfde fijne gevoelens op als het binnenste van een McLaren 12C.

In deze vorm mag ie van ons best in productie gaan. De planning is dat dat binnen enkele jaren ook zal gebeuren, maar je weet het nooit; Honda heeft het project eerder al eens afgeblazen. Voorlopig willen ze er verder weinig over zeggen, maar ga er maar van uit dat onder die lekkere carrosserie een benzine-elektrische aandrijflijn en 4WD schuilgaat. De motor is waarschijnlijk een 3,5-liter V6 met zo'n 400 pk, die zich in het midden van de auto bevindt en de achterwielen aandrijft. Voorin vinden we vervolgens twee elektromotoren, één voor elk wiel, die onafhankelijk opereren om grip te maximaliseren. Plus nog een extra elektromotor in de transmissie, om de V6 zelf bij te staan als dat nodig is. Het totale vermogen van dit gehele pretpakket zou op zo'n 500 pk uit moeten komen.

Het is hoe dan ook duidelijk dat deze NSX Concept weinig meer zal verschillen van de uiteindelijke productieversie. Hij is iets kleiner dan voorheen – millimeterwerk, maar toch – en heeft qua proporties nog het meest weg van een Audi R8. Als je ernaast staat, en het dak ziet dat qua hoogte net boven je middel uitkomt, vraag je je af hoe ze al die aandrijftechniek erin hebben weten te proppen. Vast staat dat dit een van de meest opwindende auto's van dit decennium zal worden. We kijken uit naar een uitgebreidere kennismaking, over een jaar of twee.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie