Honda presenteert drie nieuwe SUV’s waarvan eentje een bekende naam heeft en de andere helemaal elektrisch is. Deze e:Ny1 is het nog maar de tweede EV van het merk, na de Honda e. Daarnaast is er een volledig nieuwe Honda ZR-V en de zesde generatie van de Honda CR-V.

Elk model heeft volgens Honda zijn eigen doel. De e:Ny1 is ontworpen als antwoord op ‘de groeiende vraag van klanten naar een elektrische B-segment SUV’. De ZR-V zou op zijn beurt zijn eerste letter kunnen danken aan zijn doelgroep. Honda mikt op ‘jonge imagobewuste kopers’. Klinkt als Gen-Z, inderdaad. De vernieuwde Honda CR-V moet de lat hoger leggen voor dagelijks gebruik.

Honda e:Ny1

De eerste elektrische SUV van Honda dankt zijn naam aan het nieuwe platform van Honda, het ‘e:N Architecture F’-platform. Dit nieuwe onderstel belooft veel stijfheid, een laag centraal zwaartepunt en een aerodynamische onderkant. Bij dit nieuwe chassis komt een elektromotor die 204 pk en 310 Nm produceert.

Dankzij de 68,8-kWh batterij moet je 412 kilometer ver komen met een volle batterij. Van 10 procent naar 80 procent laden kan in 45 minuten. Vanbinnen is er een nieuw middenconsole met ‘makkelijk bereikbare knoppen’. Dat zijn er overigens maar drie: voor de gevaarlichten en de voor- en achterruit ontwaseming. De rest van de functies bedien je op het 15,1-inch centrale touchscreen.

Honda ZR-V

Over naar het tweede nieuwe model, de Honda ZR-V. Deze C-segment SUV krijgt de hybridetechniek uit de Civic. Dus een 2,0-liter viercilindermotor die wordt geholpen door twee elektromotoren. De hybride aandrijflijn moet zorgen voor pittige en responsieve acceleratie. In de hatchback zorgt ie in ieder geval voor een 0-100-tijd van 7,8 seconden.

En kijk eens even goed naar hem. Hij is een stuk minder ingewikkeld dan andere Honda-modellen wat het exterieur betreft. En nu we het er toch over hebben: lijkt ie niet een beetje op een mengeling van een MG4 en een Maserati GranTurismo? Jawel, toch? Er zijn slechtere autocombinaties te bedenken.

De Honda CR-V

Het grote nieuws bij de Honda CR-V is dat er nu twee opties voor de hybride aandrijflijnen beschikbaar zijn. Beide versies krijgen een 2,0-liter viercilinder met twee elektromotoren. Het verschil is dat de ene dezelfde aandrijflijn is als de Civic (en dus de ZR-V waar we het net over hadden) en de ander een PHEV is. Die zou 82 kilometer ver moeten komen op elektriciteit.

Aan de buitenkant geeft Honda de CR-V nieuwe grilles per motorversie, zijn de dagrijlichten geïntegreerd in de koplampen en is het achterlicht aangepast. Verder is de CR-V wat langer geworden waardoor passagiers iets meer ruimte krijgen. Het grootste gedeelte van de extra lengte gaat naar de bagageruimte. Volgens Honda groeit de kofferbak met 118 procent. De nieuwe hybride Honda CR-V moet later dit jaar voet aan land zetten in Europa.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie