Heel goed, je hebt blauwe maandag overleefd. Dat betekent dat de vooruitzichten alleen maar beter worden. Gisteren toonde het eerste blije ei zich in de vorm van de Renault Twingo-facelift en nu is hier het goede nieuws dat de Honda Urban EV dit jaar nog te koop zal zijn.

De Honda Urban EV is het kleine elektrische autootje dat in 2017 de harten van het internet veroverde. Honda is inmiddels wat verder in de ontwerpfase; dit zie je als eerste foto in de galerij. De productieversie zal daar weer iets van afwijken. Honda toont het tweede concept in maart op de Autosalon van Genève.

‘Het debuut is een verdere demonstratie van Honda’s “Electric Vision” om tweederde van alle Europese verkopen in 2015 deels of volledig elektrisch te laten zijn’, zegt Honda. ‘Een productieversie zal later dit jaar te koop zijn.’ De Honda Urban EV komt op een schaalbaar platform te staan waar ook andere elektrische modellen op verschijnen. Misschien zelfs een sportief model.

‘Ik zou graag een supercar maken’, zei Honda’s designbaas Makoto Iwaki vorig jaar tegen TopGear. ‘Het is niet onmogelijk om een sportauto-variant van dit design te maken. Het enige wat we moeten doen, is terugkijken naar de raceauto’s uit de jaren zestig. Die hadden vergelijkbare prachtige vormen – het is niet onmogelijk.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)