Honda mag een Guinness World Record toevoegen aan zijn curriculum vitae. De Honda’s Mean Mower V2 – een grasmaaier met een 1,0-liter viercilinder uit een CBR1000RR-motorfiets – is officieel de snelste grasmaaier als het gaat om 0-160-tijd. Want dat is blijkbaar een ding.

W Series-coureur Jess Hawkins zette het record op de Lausitzring in Duitsland. De grasmaaier met net iets meer dan 200 pk noteerde een gemiddelde 0-160-tijd van 6,29 seconden in twee runs (een keer heen, een keer terug – dat moet van Guinness). Dat is sneller dan een Audi R8, AM DBS Superleggera of een Ferrari Portofino. En die kunnen geen gras maaien.

Jazeker, om in aanmerking te komen voor het record, moet de Honda’s Mean Mower V2 daadwerkelijk gras kunnen maaien. Twee elektromotoren drijven een koolstofvezel blad aan. Volgens dezelfde set regels moet de grasmaaier er ook uitzien als een grasmaaier, waarschijnlijk zodat valsspelers niet een ventilator onder een 488 Pista schroeven en een recordpoging doen.

De HF 2622-grasmaaier leende zijn carrosseriedelen en gras-reservoir aan de Honda’s Mean Mower V2. Het is de grote broer van de Mean Mower uit 2014, die het snelheidsrecord pakte met een top van 186 km/u. Totdat een stel Noren een V8 in een Stihl T6-grasmaaier bouwden en 215 km/u haalden. De Mean Mower kan overigens 243 km/u halen, maar dat record was niet het doel. Misschien ooit…

Honda’s Mean Mower V2 doet 0-160 in 6,3 s

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear