Mocht het blijken dat er een hiernamaals bestaat, dan moet er even een hartig woordje gesproken worden met De Schepper over de uitvinding van hooikoorts. Muggen, hoe irritant ze nog zijn, dienen nog als een lekkernij voor zwaluwen, maar hooikoorts is gewoon een wrede grap. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen om de last van hooikoorts in de auto te verminderen.

De pollenfilter helpt tegen hooikoorts in de auto

Een synoniem voor interieurfilter is pollenfilter. En laten pollen nou net die nare dingen zijn waar je allergisch voor bent. Jij en bijna 1 miljoen andere Nederlanders, trouwens. Alle moderne auto’s hebben een filter waar de lucht die naar binnenkomt doorheen gaat. De simpelste tip is dus om de ramen dicht te houden en lekker de airco aan te zetten. De meeste pollen zijn tussen de 10 en 30 micron groot en een pollen- of interieurfilter houdt dat met gemak tegen.

Vervang het filter tegen hooikoorts in de auto

Als je veel last hebt van hooikoorts, dan is het sowieso verstandig om het ding regelmatig te vervangen. Zeker als je je auto tweedehands hebt gekocht, heb je vaak geen idee wanneer dat ding voor het laatst is vervangen – waarschijnlijk zit je nog de scheetjes van de vorige eigenaar te huffen. Een interieurfilter kost ergens tussen de 5 tot 20 euro, dus een grote kostenpost is het niet. Bovendien zijn ze meestal goed bereikbaar. Bij veel auto’s zit ie ergens onder het dashboardkastje.

Recirculeren

Wil je er helemaal zeker van zijn dat er niets binnenkomt? Zet dan de airco op recirculatiestand. Dan blijft het systeem de bestaande lucht rondpompen. Zorg er wel voor dat je auto schoon is, want anders ga je bestaande pollen rondpompen. Het kan ook geen kwaad om je aircosysteem eens te laten reinigen bij de dealer.

Auto’s met HEPA-filters

Wil je jezelf goed beschermen tegen hooikoorts in de auto? Zoek dan een auto uit met HEPA-filters. Of ga op zoek naar een HEPA-interieurfilter voor de auto die je hebt. Helaas komen we die nog niet veel tegen. Tesla’s hebben standaard zo’n HEPA-filter, waardoor je in een Model X een biologische aanval zou kunnen overleven.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie