Ooit afgevraagd wat het lot is van die zielige wieldop die je de berm in lanceerde? Als Ptolemy Elrington hem heeft gevonden, hoef jij je geen zorgen te maken. Vissen, katachtigen, vogels: hij maakt er Hubcap Creatures van.

Gerecycled en geliefd?

Met zijn wieldop monstertjes reist hij de hele wereld over. Zo is hij al in Schotland, Spanje en Griekenland geweest, en door thuisland Engeland gereisd. Naar eigen zeggen is zijn kunst ‘het ideale balansbeeld van de natuur en kunst’. Omdat dieren en recyclen en zo. Hou je bijvoorbeeld van Volkswagens? Dan is een vis met VW-oogjes wat voor jou. Of meer een Renault-liefhebber? Dan is de Renault Cobra wat voor jou. Alles is mogelijk.

Waar komen de wieldoppen vandaan?

Alle wieldoppen die hij gebruikt, vindt Ptolemy langs de weg. Hij moet dus goed uit zijn doppen kijken. Geen eenvoudige klus als je ziet dat de kunstwerken tot een meter de hoogte in reiken. Wel zorgt het voor een bijzonder verhaal. De krasjes geven het vorige leven weer van de wieldoppen. Het kost de kunstenaar tussen de twee dagen en drie maanden om een werkje af te ronden.

Een Toyota Zeepaard, wat klinkt als een amfibieauto van Toyota, kost omgerekend ongeveer 350 euro en een BMW Falcon kost omgerekend zo’n 5.800 euro. Daar zit ongetwijfeld coole naam-tax bij in.

Advertentie

Reacties

  • Tim Hobbelman heeft op 1 maart 2017 geschreven:

    Zoek ook even naar Animaux op facebook. Dieren gemaakt van oud elektronisch afval.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie