Je komt ze niet vaak tegen in Nederland: advertenties op vastgoedsites met daarin de magische woordcombinatie ‘huis met autolift’. Maar als je er dan eentje vindt, is het vaak wel meteen een goede. In het Overijsselse Wetering staat een huis te koop met misschien wel de mooiste autolift van Nederland.

Deze lift is namelijk aan het zicht van het blote oog onttrokken als hij naar beneden is gelaten. Niet omdat er een deur voor zit, maar omdat hij ligt verzonken in de grond. De bovenkant van de lift ziet er vrijwel hetzelfde uit als het oppervlakte waarin hij opgaat. Een meer perfecte geheime toegangspoort tot jouw persoonlijke Batcave bestaat niet.

Laat je je auto via de autolift de grond in zakken, dan zal zich een garage aan je openbaren waar meer dan vijf auto’s in passen. Op de foto’s is dat helaas niet te zien, maar Sotheby’s International Realty is geen partij die je dingen belooft die er niet zijn. Ga er dus maar rustig vanuit dat je zéker meer dan vijf auto’s in je ondergrondse garage kwijt kunt. Ben je al een droomkwintet aan het samenstellen? Van iedere exoot eentje? Of ga je voor obscuur spul?

Meer dan een huis met autolift alleen

Niet alleen je persoonlijke parkeergarage is de moeite, dit huis met autolift is – zo blijkt wel uit de foto’s – eentje van het kaliber ‘zeer bijzonder’. Het is namelijk niet zomaar een huis, het is een smaakvol verbouwde boerderij met een lap grond waar je u tegen zegt. Je hebt verspreid over dit landgoed genoeg kamers om iedere avond in een andere slaapkamer te kunnen vertoeven, er is een aantal boothuizen en gastenverblijven, er is een studio en zelfs een werkplaats. Of dit een werkplaats is voor je auto, weten we helaas niet.

De locatie is ook niet verkeerd. Het plaatsje Wetering ligt om de hoek bij andere plaatsen met namen als ‘Muggenbeet’. Of, om het wat bekender te laten klinken: om de hoek bij Assen. Vlakbij het circuit dus, niet gek. Voor de cultuurfanaten: Giethoorn is ook vlakbij. Daar heb je waarschijnlijk meer aan je bootje dan aan je auto, maar toch. De prijs van dit moois? Een flinke 1.749.000 euro. Wel staat het ruim een jaar te koop (of weer te koop?), dus misschien kan er iets van de prijs af. Of er kan niets af, en dat is de reden dat het al zo lang te koop is.

Reacties

 • Remon heeft op 30 oktober 2020 geschreven:

  Beste man of vrouw heeft uitstekende smaak! Quattroporte en een rietgedekt huis aan het water 🙂

  Reageer
 • Maurice heeft op 21 april 2019 geschreven:

  Hahaha ?
  Om de hoek bij assen.
  dat is een beste hoek dan!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear