Huracán verkoopt twee keer sneller dan Gallardo

Hij loopt een stuk harder dan de Lamborghini Gallardo

Foto('s): LamborghiniHuracan nummer 14.022
Foto('s): LamborghiniHuracan nummer 14.022
Foto('s): LamborghiniLamborghini Huracan
Foto('s): LamborghiniLamborghini Huracán Evo
Foto('s): LamborghiniLamborghini Huracán Evo
Foto('s): LamborghiniLamborghini Huracan Evo
Huracan nummer 14.022
Huracan nummer 14.022
Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracán Evo
Lamborghini Huracán Evo
Lamborghini Huracan Evo

Lamborghini Huracán nummer 14.022 is met veel trots geproduceerd in Sant’Agata Bolognese. Waarom is dit zo speciaal? Nou, dat is precies het aantal geproduceerde stuks van zijn voorganger, de Gallardo. Wat het mooi maakt is dat de Huracán dit aantal twee keer zo snel heeft bereikt als de Gallardo. Ja, het kostte Lamborghini tien jaar om al hun verkochte Gallardo’s te produceren tussen 2003 en 2013. En in slechts vijf jaar behaalde zij dit aantal met de Huracán. En meer V10-motoren, is meer geluk.

Onder die 14.022 exemplaren vallen alle varianten van de Lamborghini Huracán, inclusief de coupé, de cabrio, de achterwielaangedreven versies, de Performantes (coupé en spyder) en uiteraard alle versies van de Evo. De speciale Huracán nummer 14.022 is een dichte Huracán Evo in de kleur Grigio Titans. De auto vertrekt naar Zuid-Korea.

Lamborghini zegt dat ze in de eerste zes maanden van 2019 al 4.553 auto’s aan klanten geleverd hebben. Dat is een groei van 96 procent in de verkopen vergeleken met het eerste halve jaar van 2018. Van de geproduceerde auto’s waren 1.211 exemplaren een Huracán en 649 waren Aventadors. Dat betekent dat de overgebleven 2.693 exemplaren allemaal een Lamborghini Urus waren.

Reacties
  1. Chris zegt op 16 oktober 2019 om 00:01:

    Dat zal wel komen omdat je nu meer mensen hebt die veel verdienen (met name voetballers, diskjockeys, vloggers etc.). Maar de Gallardo was de laatste mooie Lambo, daarna zijn ze van voren niet meer om aan te zien

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken