Weet je nog? In mei vorig jaar hadden we het er over: de Hyundai Genesis Concept. Vandaag zijn de foto’s verschenen van het uiteindelijke productiemodel dat volgende week in Detroit aan het publiek getoond wordt.

Opvallend zijn de overeenkomsten die het uiterlijk van de auto heeft met een Mercedes, Lexus en vooruit: BMW. Als je alleen de foto van de voorkant ziet, heb je werkelijk geen idee wie deze auto gemaakt heeft.

Het ontbreken van een merksymbool op de voorkant is op zijn minst vreemd. Ondenkbaar toch? De Genesis hoort toch het paradepaard uit de Hyundai-stal te zijn en zijn schuine H met enige trots moeten dragen. Je zou bijna gaan denken dat de Koreanen zich schamen ofzo. Maar waarvoor? Oké, de Genesis is niet wars van enig onbeschaamd jatwerk, maar het resultaat is zeker de moeite van het aankijken waard. De specificaties zijn ook lang niet verkeerd: een 3,3-liter V6 van 268 pk, een 3.8 van 290 pk en een 4,6-liter V8 van 386 pk. De aandrijving is eveneens in orde, want op de achterwielen. Hyundai ziet zelf auto’s als de BMW 5, Mercedes E en Lexus G als concurrenten en claimt doodleuk de helft goedkoper te zijn: ‘Hyundai crafts a rival to $60,000 sports sedans with a starting price under $30,000’. Daar spreekt nou juist weer erg weinig schaamte uit…

Zou het dan zo zijn dat ze zich een beetje generen voor het wat ondoorzichtige namenbeleid? Deze Genesis heeft immers maar bitter weinig te maken met de Genesis Coupé Concept die laatst in Tokio stond. Da’s gewoon de nieuwe Coupé, terwijl de Amerikaanse nooit naar Nederland zal komen.

Of zouden ze zich schamen dat ze voor deze auto eigenlijk gewoon meteen een luxemerk als Lexus (Toyota), Infiniti (Nissan) of Acura (Honda) hadden moeten oprichten maar daar niet in geslaagd zijn? Joost mag het weten.

Eén ding is zeker: je kunt omstanders voorlopig aardig bezighouden in zo’n Genesis. Voordat ze er achter zijn dat je ‘maar’ in een Hyundai rijdt, ben jij met je 386 pk al héél lang weer weg!

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie