‘Wij zijn goed bezig!’ roept Hyundai. Ze hebben gelijk. Dus is het wat ons betreft de hoogste tijd voor een volgende stap: neem deze nieuwe conceptcar maar eens in productie.

De i-oniq conceptcar dient volgens Hyundai als showcase voor de toekomstvisie van de inmiddels bekende Fluidic Sculpture designtaal. Het is een vierzitter met een uitgesproken shooting brake-achtige lijn; een beetje zoals de Veloster dat ook heeft, maar dan mooier. De voorkant oogt als een grijnzend insect, de velgen zijn zo mooi dat je het wel uit je hoofd laat om ermee in de buurt van stoepranden te komen, en de aandrijflijn bestaat uit een elektromotor van 109 pk en een driecilinder benzine-range extender die de actieradius weet op te rekken tot 700 kilometer.

Dus we hebben slimme techniek, een prachtig ontwerp, én de wil om als merk serieuzer genomen te worden en hogerop te klimmen op de perceived quality-ladder. Genoeg redenen om deze i-oniq gewoon te gaan bouwen, lijkt ons. Hupsekee, in productie ermee. Succes, Hyundai. We horen het graag als ie af is.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie