Het is duidelijk dat het ultragladde ontwerp van de Hyundai Ioniq 6 de meningen verdeelde toen het slechts een paar weken geleden werd onthuld. Als je er toen nog niet overtuigd was, zijn we er vrij zeker van dat de Hyundai RN22e je van gedachten zal doen veranderen. Het is in wezen een Ioniq 6 in volledige race-outfit en hij ziet er absoluut fantastisch uit.

Het is vermeldenswaard dat Hyundai nu ook heeft bevestigd dat zijn eerste volledig elektrische N-auto, de Ioniq 5 N, in 2023 zal worden gelanceerd. De N-lijn is wat AMG voor Mercedes is of RS voor Audi. Het zijn de snelste en sportiefste modellen uit de line-up. Deze Hyundai RN22e kun je zien als de voorbode van een Ioniq 6 N.

Het vermogen komt van twee elektromotoren (één op elke as) en in totaal krijgt deze Hyundai RN22e 585 pk en 740 Nm. Er is genoeg werk aan de remmen en de koeling gedaan om de Hyundai RN22e in staat te stellen consequent rondetijden neer te zetten zonder dat de prestaties afnemen. Geen woord over zaken als 0-100-tijden, maar Hyundai geeft wel toe dat zijn topsnelheid ergens ten noorden van 250 km/u ligt.

De Hyundai RN22e trilt meer dan een normale EV

De N-divisie ontwikkelt ook iets dat ze N Sound+ noemen, dat blijkbaar een ’emotionele rijervaring voor geëlektrificeerde modellen’ zal bieden. In wezen is het gewoon een op prestaties gebaseerd geluid dat Hyundai door interne en externe luidsprekers kan pompen. Er is blijkbaar ook ‘N e-shift’ die met het geluid werkt om het gevoel en de trillingen te bieden die normaal gesproken worden geassocieerd met een versnellingspook. Interessant.

Reacties

  • Kees heeft op 15 juli 2022 geschreven:

    Hyundai gaat de Tesla kant op. Allemaal teasers die nooit of veel te laat komen. De fanboys zullen er van smullen, maar de gewone koper laat het links liggen. Als de hype voorbij is stort de verkoop in. Net als bij Tesla.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)