Legendes vertellen over een tijd dat gezinnen écht de ruimte hadden die ze wilden. Met z’n vieren, vijven of zelfs met een zeskoppig gezin konden ze royaal op vakantie. Dit was voordat de crossovers kwamen en genocide pleegden op de verkopen van de MPV. Niet om te zeggen dat crossovers en SUV’s niet ruim kunnen zijn, maar zet een Seat Tarraco maar eens naast een Seat Alhambra. De familiebusjes verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld in Nederland. Best stom, want voor grote gezinnen bestaat er geen handigere auto. Ook deze Hyundai Staria hoef je hier niet te verwachten.

Een MPV? Is dit TopGear?

Ja, even geen vuurspuwende V12 met het vermogen van een kleine kerncentrale. Gewoon een hip busje tussendoor, moet kunnen. Want geef toe, voor een busje ziet hij er erg gaaf uit, voor zover je ‘m kunt zien op deze plaagfoto (we trokken de helderheid iets voor je omhoog). Wij hoeven het ‘ziet eruit als een ruimteschip’-cliché niet zelf van stal te halen, want dat doet Hyundai al voor ons. En hoewel de Hyundai Staria op ons overkomt als een verdwaalde conceptcar, is dit echt hoe de auto in productie moet gaan. De Hyundai Tucson zag er ook al zo bijzonder uit, dus je weet dat het merk tegenwoordig niet terugdeinst voor een gewaagd productiemodel.

De Hyundai Staria is niet voor hier

Volgens Hyundai is het interieur ‘futuristisch en mysterieus’. Ze installeren in ieder geval een flink panoramisch dak en een dashboard dat lijkt op dat van de Tucson. De naam is een samentrekking van Star en Ria. ‘Star’ snappen we nog, maar wat de naam van je tante ermee te maken heeft, weten we niet. De Hyundai Staria is beschikbaar op ‘geselecteerde markten’. Ga er maar stilletjes van uit dat Nederland daar niet toe behoort. Toch: zou iets als dit niet een mooi gat in de markt zijn voor wie verstandige gezinshoofden wil bedienen?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie