We berichtten al eerder dat Hyundai de Veloster van een welverdiende turbomotor zou gaan voorzien. Nu heeft het merk meer info over de Europese versie van dit bommetje bekendgemaakt.

Het model dat in Detroit werd voorgesteld, was voorzien van een 204-pk sterk blok, maar het lijkt erop dat we het in Europa met iets minder moeten gaan stellen. Waarom? Geen idee. Troost je met de gedachte dat 186 pk en 270 Nm nog steeds voldoende is om een klein karretje als de Veloster lekker hitsig uit de hoek te laten komen: van 0 naar 100 gaat de Veloster Turbo in een nette (maar niet wereldschokkende) 8,1 seconden, en z’n top bedraagt 214 km/u.

Verantwoordelijk hiervoor is een 1,6-liter GDI-motor met twinscroll turbo. Hyundai zegt dat de ontwikkelaars er voor Europa speciaal voor hebben gezorgd dat er veel koppel bij lage toerentallen aanwezig is, want daar houden wij van. Optisch is de Veloster opgeleukt met een diffuser, centrale uitlaatjes en 18-inch velgen. In het interieur werd extra aandacht besteed aan geluidsisolatie en infotainment; je kunt zelfs je videocamera of PlayStation op het 7-inch schermpje van de Veloster aansluiten. Hip!

Vanaf eind augustus staat de Veloster Turbo bij de dealer. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Reacties