Voordat de Autosalon van Genève de deuren opent, geeft Volkswagen traditioneel een feestje waar ze alvast hun primeurs showen. Het nieuwe submerk van Volkswagen met de naam ID mag het spits afbijten. Voor de ID Vizzion hebben ze een flink blik clichés opengetrokken. De Vizzion is elektrisch, autonoom, intelligent, individueel, emotioneel en helemaal aan te passen.

Goed, zure modus uit: de ID Vizzion ziet er goed uit én het is een keer geen crossover. Pluspunten, dus. De buitenkant is qua afmetingen vergelijkbaar met een Passat en de cabine is zo groot als een Volkswagen Phaeton. Oh, en hij heeft hoogpolig tapijt. En omdat het een autonome auto is, ontbreekt het stuur volledig.

Twee elektromotoren zorgen voor vierwielaandrijving. Hij kan in 6,3 seconden naar de 100 km/u schieten. De vraag is waarom je dat zou willen als je zelf niet mag rijden. De topsnelheid is 180 km/u. Zo’n 665 kilometer actieradius moet haalbaar zijn én Volkswagen gaat hem echt produceren. Het blijft dus niet bij een concept. Hopelijk blijven de openzwaaiende deuren behouden.

De ID Vizzion is het vlaggenschip van het elektrische submerk. Volkswagen wil in 2020 meer dan 1 miljoen elektrische auto’s verkopen en de Vizzion moet voorop lopen. Volkswagen denkt dat de eerste volledig autonome auto (level 5) in 2025 mogelijk is. Dus voorlopig mogen we nog even zelf sturen.

Reacties

  • Ra heeft op 5 maart 2018 geschreven:

    Laat ze er maar ook gelijk wat schermpjes in zetten. Heb je meer vermaak dan continue naar anderen te zwaaien.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)