De huidige lievelingetjes van het gesprek tijdens de borrel: volledig elektrische auto’s worden door steeds meer mensen als aankoop overwogen. De keus wordt stilletjes aan iets ruimer. De elektrische Hyundai Kona heeft een actieradius van 450 kilometer voor minder dan 40 mille, maar wat als je per se in een premiummerk wilt rijden omdat je toch ook al afscheid hebt moeten nemen van de verbrandingsmotor? Kies je dan voor een nieuwe Jaguar I-Pace of ga je voor een gebruikte Tesla Model S P90D?

Een nieuwe Jaguar I-Pace

Kosten: € 79.180 – € 103.630 (NL) / € 78.990 – € 103.440 (B) Pluspunten: Nieuw, vrij exotisch, rijdt geweldig en ziet er ook zo uit, vierwielaandrijving Minpunten: duur, niet zo handig als een auto met verbrandingsmotor tot je aan het laden gewend bent Volgens de Jaguar-website rijd je voor iets minder dan 80 mille in een nieuwe, briljante I-Pace met een WLTP-actieradius van 450 kilometer, die van 0 naar 100 gaat in 4,5 seconden en je maximale milieu-street cred bezorgt. Hij is comfortabel, rijdt uitstekend, heeft een chic interieur en won recent de TopGear Award voor de beste elektrische auto van 2018. Ben je niet bang je reizen vooraf enigszins te plannen, dan biedt een elektrische auto als deze je ­grote voordelen. Maar dan nog is het wel veel geld.

Of een gebruikte Tesla Model S P90D

Kosten: € 80.000+ Pluspunten: De Ludicrous Mode is inderdaad ludiek. Braak. Eventueel zevenzits. Vierwielaandrijving Minpunten: Lijkt toch een beetje op een stuk zeep, en is ook nogal een cliché geworden Als je iets snellers zoekt dat ook elektrisch en vierwielaangedreven is, dan zou je deze Tesla kunnen overwegen. Van de Model S P90D staan er inmiddels een aantal te koop (in België overigens wat minder). Hij gaat in drie seconden naar 100 km/u terwijl hij ook een aardige actieradius heeft. De Model S biedt optioneel plaats aan zeven mensen; in de I-Pace passen er maar vijf. En je voelt toch iets meer aansluiting bij Elon als hij weer eens losgaat op Twitter. Een andere optie is het kopen van drie hagelnieuwe Renault Zoe’s en van het geld dat je overhoudt lekker (vegetarisch) uit eten gaan.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie