De opmars van de elektrische auto maakt in ieder geval duidelijk: pk’s en prestaties zijn eigenlijk niet langer belangrijk. Het is kennelijk zo simpel om volkomen krankzinnige hoeveelheden power uit elektromotoren te halen, dat elke nauwelijks serieus te nemen start-up al kan schermen met minimaal 1.000 pk.

Sommige anderen komen doodleuk met het dubbele, wat onmogelijk te beteugelen en daardoor totaal zinloos is. Nee, daarmee onderscheid je jezelf niet. Waarmee dan wel? Nou, moet Kia hebben imagined: je kunt het eens proberen met een recordaantal schermen in je EV. En daarom heeft de Imagine by Kia, de concept die de Koreanen op de Salon van Genève  zetten, er maar liefst 21. Eén-en-twin-tig!

H-h-hoe dan?

Het klinkt woester dan het is, want Kia bezweert dan vanuit het oogpunt van de bestuurder, ze eruitzien als één doorlopend scherm. Perspectief, enzo. Het lijkt ons een tikje moeizaam, maar toch: het idee is leuk. De 21 ultraplatte displays zijn volgens Kia ook een ‘knipoog naar de obsessie van de auto-industrie om zo groot mogelijke touchscreens in auto’s te plaatsen’. Het levert in ieder geval een ruimtelijk effect op, dat nog wordt versterkt door de doorlopende voorruit, zwevende middenconsole, dunne stoelen en het typische concept-car stuurtje.

Bedenk het zelf

De buitenkant van de Imagine by Kia is al evenzeer typisch concept-EV. Glad, spiegelloos en voorzien van idioot grote (22 inch) wielen. Opmerkelijk zijn het ‘dubbel-bubbel’-dak (hoi Zagato!) en de kleur: dat is wat ‘zes handmatig aangebrachte zilveren laklagen met chroomeffect, afgewerkt met een warme bronstint’ voor je auto doen.

Ook bijzonder: de Imagine by Kia is een elektrische auto, die ‘zorgen over actieradius en opladen moet wegnemen’. Maar hoe ver je met hem kunt komen, vertellen de Koreanen dan weer niet. Dat moet je blijkbaar zelf maar imaginen. Tsja. Concept, hè…

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie