In welke auto rijdt James Bond in 2019?

Weer een Aston Martin? Of toch een zuinige driecilinder?

In welke auto rijdt James Bond
In welke auto rijdt James Bond

De minst efficiënte spion ter wereld (kom op, elke barman ter wereld kent hem) komt 8 november 2019 terug naar de bioscoop. Zo, je bent weer helemaal op de hoogte, want meer informatie ontbreekt.

De wereld mag zelfs nog niet weten welke acteur zijn (of haar?) smoking aantrekt. Na Spectre liet Daniel Craig weten liever zijn polsen door te snijden dan opnieuw James Bond te spelen. New York Times meldt nu dat hij wél terugkomt als de bewapende Martini-drinker. Vreemd.

Wat waren de auto’s van James Bond?

In Casino Royale stapte 007 in een Aston Martin DBS. En ook in Quantum of Solace. In Skyfall jat hij een Jaguar XJ en had hij een DB5 die meeging op een explosieve roadtrip. Spectre? Slechts de heerlijke Aston Martin DB10 die een sterveling nooit kan bezitten. De achtervolging werd ingezet door een net zo onbereikbare Jaguar C-X75.

In welke auto rijdt James Bond in 2019?

Wie zal het zeggen? Slimme rekenaars zetten hun geld op de Aston Martin DB11. Toch maakte 007 in het verleden weleens uitstapjes naar andere merken. Bijvoorbeeld een BMW 7-serie, een BMW Z8, een Lotus Esprit en een Land Rover Defender.

Dus zeg jij het maar. Maakt Aston Martin weer een speciale DB? Of is het dit keer de Suzuki Swift Sport? Of zorgt Brexit voor een begrotingstekort en rijdt James Bond in een BMW 318i met driecilinder? Een Koenigsegg Regera misstaat ook niet. Wat denk jij? Laat het weten in de reacties hier of op Facebook.

Reacties
 1. dries leysen zegt op 27 juli 2017 om 17:04:

  Waarom nu eens geen Cygnet nemen?
  Met zo’n kleine draaicirkel is hij sneller weg van de logge achtervolgers en Q weet wel alle ruimte optimaal te benutten voor nuttige gadgets…

 2. Frans Martens zegt op 27 juli 2017 om 10:52:

  Een speciale Aston Martin natuurlijk.

 3. trixie zegt op 27 juli 2017 om 08:53:

  Altijd die Aston Martins van de zaak. wordt een beetje ongeloofwaardig. Misschien moet ook James Bond wat downsizen. Ik heb zojuist een Abarth 595 Competizione aangeschaft, volgens mij hoeft ook een geheim agent zich daarin ook niet te schamen, zeker als hij helemaal niet geheim wil zijn zoals onze altijd opvallende filmheld.

 4. Wolf zegt op 26 juli 2017 om 19:32:

  @redactie: even terugkomend op het eerdere stoppen van Daniel. Die vraag (volgende film) werd hem gesteld vlak na de opname van de vorige film waar hij keihard aan de bak moest en maandenlang van huis was. Verkeerde vraag op het verkeerde moment. Weer eens met losse flodders schieten mannen………JB doet dat een stuk beter. Hahaha. p.s. Voor mij de ultieme bond. Hard, getraind maar altijd een gentleman

 5. dolf zegt op 26 juli 2017 om 19:06:

  natuurlijk een Aston ! als kenner van het fenomeen 007 (ik won in 1966 jaja
  1000 gulden en een Rolex in een TV quiz Tel uit je winst)
  Heb ook in de Toyota 2000 gt gereden en in de DB5 van Evert Louwman gezeten !!!!

 6. Jaap zegt op 26 juli 2017 om 17:29:

  valkyrie!

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken