We hebben ons kranig proberen te weren tegen spoilers van Spider-Man: No Way Home, maar we waren kansloos. Inmiddels weten we al bijna hoe de film afloopt zonder hem gezien te hebben. Zonde, maar helaas zijn de bioscopen nog altijd dicht. Dat geldt ook voor musea en ook evenementen zijn niet toegestaan. Wij hadden stilletjes aangenomen dat de kartbanen ook niet open zijn, maar dat klopt niet. Dit is uitstekend nieuws tegen de verveling.

Waarom zijn (indoor) kartbanen wel open?

Karten valt onder sporten. Als je erover nadenkt, is dat best wel logisch. En als je eenmaal in de kart zit, is het ook best wel coronaproof. Als de helmen goed ontsmet worden, tenminste. Zowel binnen als buiten mag er momenteel gekart worden. Ook mag je momenteel gewoon gaan bowlen, want ook dat is een sport. De horecagelegenheden die vaak bij dit soort locaties aanwezig zijn, moeten wel gesloten blijven.

De Rijksoverheid meldt over sport het volgende: ‘Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn weer mogelijk. Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Er zijn hierbij geen tijdsrestricties. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht binnen bij sport.’ Deze maatregelen gelden sinds een weekje.

Niet iedereen weet dat de kartbanen open zijn

Blijkbaar is het momenteel nog erg rustig bij de kartbanen. Volgens Sebastiaan Bleekemolen van Race Planet (dat indoorbanen runt) is dat ‘het gevolg van onduidelijkheid van de overheid op dit vlak’. Vind je het fijner om in deze tijd buiten te karten, dan kun je bijvoorbeeld naar Berghem of naar Lelystad. Check wel even de website van de betreffende kartbaan voordat je gaat, want sommige banen kiezen er nog wel voor om dicht te blijven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear