In tegenstelling tot veel van zijn directe concurrenten heeft Infiniti geen geschiedenis. Of nou ja, een beknopte dan: Nissan bedacht 30 jaar geleden dat ze een luxemerk nodig hadden. Infiniti werd opgericht. Het werd vrij succesvol in de VS. En het kreeg nergens anders ter wereld ooit voet aan de grond. Ondanks stickers op F1-auto’s. Terwijl andere merken te pas en te onpas teruggrijpen naar een rijke historie vol stijl en trots en succes, zou je denken dat Infiniti er maar een beetje beteuterd bij staat. Maar nee: ze laten zich niet in de weg zitten door hun gebrek aan een verleden. Ze grijpen gewoon terug naar niks.

‘Terugkijken om vooruit te gaan’

Deze Infiniti Prototype 10 werd gisteren gepresenteerd op Pebble Beach. Het is een éénzits speedster zonder voorruit, deuren of buitenspiegels. En met koplampen die last lijken te hebben van de zon. Niet direct een voorbode van de volgende d-segmenter van het merk dus, maar ach, toch leuk. Volgens Infiniti belichaamt de Prototype 10 hun enthousiasme voor de elektrische revolutie. Designhoofd Karim Habib noemt het ‘terugkijken om vooruit te gaan’, en beweert dat de Prototype 10 is geïnspireerd op ‘enkele van de meest iconische en evocatieve ontwerpen ooit’. Verder dient de auto als indicatie dat Infiniti in de toekomst weleens gebruik zou kunnen gaan maken van modulaire platformen met vlakke vloeren voor verschillende geëlektrificeerde modellen. Vanaf 2021 wil het merk immers met een roedel EV’s, hybrides en range-extenders op de proppen gaan komen.

Waar komt de Infiniti Prototype 10 vandaan?

Logischerwijs volgt de Prototype 10 op de Prototype 9, die Infiniti vorig jaar op Pebble Beach toonde. Zie de foto’s hieronder. Nee, we hebben de juiste plaatjes gebruikt. De Prototype 9, eveneens vol-elektrisch, was een after-hours-project van ingenieurs die zich inbeeldden hoe een jaren-veertig Grand Prix-racer van het merk eruit zou hebben gezien. Als je dan toch teruggrijpt naar een niet-bestaand verleden, dan eigenlijk liever zo…
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie